segunda-feira, 8 de fevereiro de 2010

Verslag van vrijdag 6 februari.

Por:

Jeanet en Joop


P.S Usem google tradutor

Vandaag had de Viva groep hun laatste activiteit n.l. fietsen inleveren en een evaluatie met Huub, Joop en Jeanet in De Schelp.

Vanmorgen om 9.30 uur moesten de fietsen ingeleverd worden bij Rijwielhandel Aad v.d. Bosch in Schipluiden. Het was een hele drukte bij de rijwielhandel, de winkel stond helemaal vol met de Viva groep, Huub, Marloes, Patricia, Lucia en Jeanet. Er werden na het inleveren van de fietsen natuurlijk ook wat cadeautjes gegeven aan Aad v.d. Bosch, hij was er erg blij mee. Huub vertelden dat het niet voor iedereen eenvoudig was geweest om overal naar toe te fietsen, Vanessa vond het in het begin erg moeilijk op de fiets, maar na 3 weken kan ze heel goed fietsen en ze kreeg daarom ook een fietsdiploma.

Daarna gingen we naar De Schelp voor de evaluatie. Ayron en Huub hadden wat vragen opgeschreven zoals: hoe heb je de eerste week gevonden en hoe was het in het gastgezin.

Iedereen vond de eerste week in het Don Bosco huis erg goed, omdat je op je gemak werd gesteld door de hoofdbewoonster Moni, zij was als een moeder voor de groep. Zo kon de groep rustig wennen aan de Nederlandse gewoonte.

De kou, de Engelse les iedere ochtend, vroeg opstaan en op tijd zijn.

Ook is iedereen met liefde ontvangen in de gastgezinnen en dat was een positieve ervaring. Soms ging de conversatie wat moeilijk maar met handen, voeten en een woordenboek kwam iedereen er wel uit.

Op de vraag: wat was de leukste activiteit en was heb je gemist in de 3 weken, kwamen leuke reacties. Ayron had verzonnen dat de groep het met mimiek moest vertellen. Sommige hadden Philips Eindhoven gemist, andere weer het Vredespaleis. Maar iedereen heeft wel genoten van de 3 weken Nederland.

Er waren complimenten voor de leiding.

Aan het eind van de evaluatie kregen alle leden van de Viva groep nog een diploma, voor het volgen van de Engelse lessen.

Viva groep wij moeten jullie bedanken voor jullie enthousiasme en leergierigheid. We hebben genoten van jullie allemaal.

We wensen jullie morgen een goede vlucht toe en doe allemaal de groeten thuis in Brazilië.

Maar eerst vanavond nog de uitzwaaiviering en het afscheidsfeest.



Hopelijk TOT ZIENS.

8 comentários:

  1. Muitas Saudades de todos da Holanda...fomos muito felizes nesses dias de intercâmbio e todas essas experiências que vivemos juntos serão guardadas para sempre em nossos corações.
    Felicidades e Paz para todos...
    Com amor...
    Ana Paula

    ResponderExcluir
  2. Ola amigos da Holanda!
    Estou muito feliz por tudo o que passei com voces!
    Amei cada momento vivido, voces sao maravilhosos e nunca vou esquecer vocês!

    beijos
    Luciano VivA

    ResponderExcluir
  3. Ola queridos amigos da Holanda!!!!!!!!!!!!!!!!
    Estamos processando todos os momentos vividos por nós do grupo VIVA! ai na Holanda, momentos inesplicável de alegria, amizadee troca de informações.

    Um beijo no coração dos nossos amigos Holandeses
    Ramon

    ResponderExcluir
  4. Groep VIVA,

    nu jullie weg zijn uit Nederland is het hier heel koud geworden. Vanmorgen opnieuw sneeuw.
    Komen jullie gauw terug met jullie liefde en warmte. maar eerst houden we dan nog een sneeuwballengevecht.

    ResponderExcluir
  5. wil bedanken uit de grond van mijn hart, jullie die verwelkomd en kan zelfs verkrijgen van de groep VIVA een uitwisseling van kennis, en ook van onmetelijke vreugde. Wij elk q wij podeamos rapport duidelijk zien, alle liefde, aandacht en zorg dat u had met de groep VIVA.
    Ik ben ervan overtuigd dat de groep VIVA, veel geleerd en ben ervaringen ooit ervaren.
    Anoniem zei ...
    .
    al zijn er een ongekende vrijgevigheid, kan ik zeggen dat je kostbare Jewelery schoner ....... Noa zijn de woorden van dank u gemaakt door de groep.
    Ik ben Ramon vriendin, en ik voel zijn emotie als het over alles en iedereen die er woonden, ben ik zeer blij ...... ik alleen maar nogmaals bedanken hebben de grootte van genegenheid, liefde en elk moment van grote opwinding dat de groep VIVA er kunnen leven.



    Om Elle en haar man, hou ik ze heel erg !!!!! Nou, Ramon spreekt altijd met veel emotie over jou, zijn ogen glanzen altijd wanneer zij verslagen iets over vocês.Saíbam Jamas hij ze vergeten en ik niet. Bedankt voor alles wat je deed.
    Met grote liefde en genegenheid: Michele Barros

    ResponderExcluir
  6. Me perdoem, pois remove duas postagens na tentativa de resolver um problema. E quando fiz a tradução do original para língua holandesa o texto traduzido modifica um pouco o sentido.

    ResponderExcluir